Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohár ČVS žen v Čelákovicích 2.-4.7.2010

7. 7. 2010

O víkendu 3.-4.7.2010 se konal Český pohár žen v beachvolejbalu v Čelákovicích. V pátek 2.7.2010 se konala kvalifikace o postup do hlavního pavouka, mezi 24 týmů. V kvalifikaci se utkalo 8 ženských dvojic, z Prahy, Brna, Čelákovic, Chodova, ale i rumburská dvojice Jindrová N.-Jindrová V.

V kvalifikaci hrála naše dvojice hned první zápas. Písek byl rozpálený, že se v něm nedalo ani stát. Slunečníky pro hráče, podavači míčů, ale hlavně dostatek pití, to vše při zápasu pomáhalo. Soupeřkami byly Kotvová-Vaňková. První set si vedly sestry Jindrovy skvěle a dotáhly ho do úspěšného konce 21:18. Druhou sadu začly ve stejném tempu, ale soupeřky více tlačily servisem. Rumburská dvojice znejistěla a celý set prohrávala o 2 míče. Přišla koncovka a stav 18:20, naše dvojice na příjmu. Soupeřka zkazila servis a stav poskočil na 19:20. Sestry Jindrovy dostaly opět naději o vítězství setu a proto šly i přes neskutečné vedro po každém míči. Najednou stav 21:21, obě dvojice chtěly tento set zdolat. Najednou soupeřky znejistěly, začaly chybovat na příjmu a na útoku a set skončil 24:22 pro naši dvojici. Po tomto vítězství 2:0 už nemusely sestry Jindrovy hrát, ale automaticky postoupily do sobotního hlavního pavouka.

Po dlouhém spánku a vydatné snídani jsme se z Prahy rozjeli opět na kurty do Čelákovic, kam se pomalu začalo sjíždět všech 24týmů. Celý den bylo horko, až 36 stupňů. Naše dvojice hrála jeden z prvních zápasů, kde prohrála s dvojicí Halbichová-Jeřábková 2:0 (21:16, 21:19) a tímto přeskočila do opravného pavouka. Kde se vítězstvím v opravném pavouku vrátila zpět do hry. Další zápas vyhrála automaticky, díky nevolnosti soupeřky. A čekala na další kolo, kde se rozhodovalo o postup do nejlepší osmičky, která své zápasy odehrávala až v neděli.

Dalšího kola se dočkala a soupeřkami byly Danilovičová-Šulcová. Sestry Jindrovy hrály v naprostém klidu. Už tohle pro ně byl ohromný úspěch. První set bez větších potíží vyhrály 21:16 a s úsměvem a chutí do hry šly do druhého setu. Druhá sada však skončila opačným vítězstvím a o 18:21. O postupu rozhodoval teibreak. Celý třetí set byl vyrovnaný. Po stavu 10:11 docházely síly, ale úsměv byl stále na rtech. Nakonec naše dvojice prohrála se skórem 15:12.

Celkově se tedy umístily na 9.místě z 24 týmů.

Celý víkend měly perfekní servis! Byla to pro sestry Jindrovy výborná příprava na finálový turnaj v Uherském Hradišti, který se koná příští týden.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář