Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vybojovaný postup :)

30. 5. 2014

 O víkendu 26.-27.4.2014 přišel dlouho očekávaný víkend, kde jsme po 1.místě v KP1 bojovaly o postup do 2.ligy žen. Jelikož jsme skončily sezónu na konci března a spousta hráček si užívala dovolené, nebyla příprava taková jako na předešlé kvalifikace. Po dlouhé cestě do Chomutova - Jirkova nás čekal první soupeř, a to hned domácí Ervěnice. Přesto, že domácí fanoušci vytvářeli pěknou atmosféru, my si více užívaly povzbuzování našich bubeníků, kteří s námi přicestovali bojovat o postup. Za to jim velmi děkujeme, protože atmosféra, kterou nám připravili, byla báječná. To nám ale nestačilo. Prvním zápasem jsme se neukázaly v moc dobrém světle. Ukázala se naše malá připravenost a pauza od konce sezóny. Problém nám dělal příjem, nebodovaly jsme na síti a soupeřky nás potrápily hlavně útokem ze středu. První zápas jsme tedy prohrály celkem jednoznačně 0:3. Odpoledne nás čekala Mladá Boleslav (družstvo, padající z ligy), bylo potřeba zapomenout na podaný první výkon a jít do druhého zápasu znovu s chutí. Což se nám povedlo. Mladá Boleslav byla výškově menší kádr než my. Problémy nám dělaly pouze dvě hráčky, a to vysoká blokařka, která zklepávala a smečařka z hlavního kůlu, která procházela tvrdým útokem. Přesto jsme si to dokázaly pohlídat, začalo se nám dařit na útoku i na servisu. Mladou Boleslav jsme překvapivě porazily 3:0. Pěkná otočka během jednoho dne.

Ubytování do druhého dne jsme měli nedaleko, a to v Chomutově, kde jsme si téměř jen pro sebe zamluvili penzion. Společně jsme povečeřeli a u táboráku s buřty a zpěvem oficiálně ukončili sezónu 2013/2014. 

Ráno jsme lehce posnídali a vyrazili směr Jirkov, kde nás čekal poslední soupeř - Červený Kostelec, který byl zatím bez prohry. Celý tento zápas byl velmi pěkný a už téměř na ligové úrovni. Pomáhali nám opět  naši bubeníci, kteří nás svými rytmy hnali dopředu. Byly jsme jako na houpačce, každý set tlačil někdo jiný. Bylo spoustu dlouhých výměn, krásných útoků a parádní obrany v poli. Proto se rozhodovalo až v pátém setu, ve kterém došlo u nás ke zranění jedné hráčky. Dohrávaly jsme v pozměněné sestavě a bohužel prohrály rozdílem dvou bodů, a to 18:16. 

Šance na postup byly po tomto zápase malé, přesto jsme čekaly v nějaký zázrak. Poslední zápas odehrávaly Ervěnice - Mladá Boleslav, které se na baráži vůbec nedařilo. Přesto ke konci překvapila a porazila domácí celek 3:0. Tímto ná pomohly a my skončily na 2.postupujícím místě.  

Naše hráčky - N.Nováková, Hýblová M., S - Dopitová, Jindrová N., B - Jindřichová, Milcová, Plíhalová, Svobodová, U - Pifková, Škvorová, Libero - Špačková

Hráčky, které bohužel nemohly nastoupit z důvodu nemoci či zranění (přesto s námi jely bojovat o postup) : Jindrová A., Hýblová A.

 

Velký dík patří trenérovi, který nás k této příležitosti dotáhl a pomohl nám dostat se opět do 2.ligy a fanoušků, kteří vytvářeli po celou dobu na baráži skvělou atmosféru a přibližovali domácí prostředí. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář