Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ukončení volejbalové sezóny 2019/2020

Český volejbalový svaz ukončil všechny republikové soutěže. Postupy, sestupy, popřípadě baráže do 1. a 2. ligy budou rozhodnuty až podle počtu přihlášených družstev. Teoreticky by se mohlo i stát, že budou skupiny 2. ligy v ročníku 2020/2021 podstatně rozšířeny. Stejně tak může potkat i naše družstvo možnost hrát 1. ligu, v případě, že Červený Kostelec účast v 1. lize odmítne.

Bohužel pro nás však i druhou možnost 1. ligu (stejně jako loni) budeme muset odmítnout, a to z důvodu velmi úzkého hráčského kádru a velmi nešťastného hracího systému 1.ligy, kdy se hraje první zápas v pátek od 18.00 hod a druhý zápas v sobotu v 10.00 hod. Finanční nároky by se minimálně zdvojnásobily, což bychom snad i dokázali zvládnout, ale časová náročnost by minimálně polovině družstva dělala velké potíže. Potřebovali bychom získat minimálně 3 - 4 hotové hráčky se zkušenostmi v 2. lize a navýšit rozpočet o cca 80 000 Kč.

Historická šance pro obě města (Rumburk, Děčín) hrát druhou nejvyšší soutěž v ČR bude prozatím asi odložena.

Jinak druhé místo v nedokončené soutěži (šance na 1. místo byla velká) po loňském 1. místě je dalším z velkých úspěchů našeho družstva. Gratuluji děvčatům i realizačnímu týmu k tomuto úspěchu. 

received_471966186723638.jpeg

 

Petr Dopita

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář