Jdi na obsah Jdi na menu
 


TJ Rumburk - TJ Jiskra Tanvald

2. 4. 2013

Závěrečný a zároveň rozhodující dvojzápas letošní sezóny proběhl poslední sobotu v březnu, a to s družstvem TJ Jiskra Tanvald. Abychom mohly přemýšlet o baráži o druhou ligu žen, byla potřeba vyhrát oba dva zápasy, popřípadě jeden až v pátém setu. Přípravy na tento dvojzápas byly veliké. V plánu bylo si celou sobotu náramně užít a ještě k tomu podat co nejlepší výkon. Plakáty byly rozvěšené, pozvánky rozeslané, buchty napečené, jednohubky nachystané. Úderem deváté hodiny se v hale objevili první domácí fanoušci, a to Jenda a Jeník Janatkovi a Pepa Markvart, kteří rozvěsili svůj velký transparent a připravili si své fandící bubny. dsc_7269-----kopie.jpgPo celou dobu rozcvičování hrála v hale hudba, která nás nenechala ani chvíli zahálet. Na zápas byli nominování dva prvoligoví rozhodčí, kteří přesně v 10.00 hod odpískali začátek prvního zápasu. Do haly dorazili další fanoušci, kteří pozvedli příjemnou atmosféru a hnali nás kupředu, bylo jich nejvíce za celou naši sezonu (vystřídalo se během celého dne až 40 fanoušků).  Hlavně naši bubeníci zajišťovali pořádný rachot.  První set jsme ze začátku držely krok, v druhé polovině nám však tanvaldské holky utekly a špatně se nám bodový náskok v kocovce stahoval, první set skončil tedy prohrou 25:20. Pak se karta obrátila a další tři sety byly úspěšné pro nás. Od druhého setu jsme do toho šly naplno s velkou chutí vyhrát. Riskovaly jsme servis, měly výborný přítah a mohly jsme si dovolit rychlou hru středem, která byla úspěšná a často bodová. Druhý set  jsme do koncovky protihráčkám utekly a v klidu si dohrály do úspěšného konce 25:19. Poslední dva sety nám skončily nejmenším bodových rozdílem, a to dvakrát 26:24. Po posledním míči jsme se radovaly z výhry 3:1.

O hodinové pauze byl čas na kávu, čaj, občerstvení a společné focení

dsc_7261.jpg

Poseděly jsme společně s hráčkami z Tanvaldu, ale také s fanoušky, kteří chválili nejen hru, ale i napečené buchty   . Přišel druhý zápas. Tentokrát jsme se nepřejedly těmi dobrotami a možná to byla chyba, protože během druhého zápasu nám odcházely síly. První set nám absolutně odešel příjem, útočily jsme často zadarmo a dovolily tak holkám připravit parádní útok. První set jsme prohrály 25:14. Druhá a třetí sada byla lepší, ale příjem nás trápil neustále. Věděly jsme, že na postup do kvalifikace potřebujeme vyhrát i druhý zápas, ale díky příjmu a obraně na síti jsme to bohužel neuhrály. Druhý zápas tedy skončil zaslouženě výhrou 3:0 pro Tanvaldské holky. 

Po skončení utkání přišel závěrečný ceremoniál k zakončení sezóny a předání medailí. Nám byly předány stříbrné medaile, holkám z Tanvaldu dsc_7317.jpgzlaté i s pohárem. Pro soupeřky jsme připravily veliké "šáňo", které jsme společně bouchly a oslavily tak úspěšnou sezónu. Na závěr jsme udělaly pár fotek s medailemi. Po úklidu v hale následovalo posezení v restauraci "U Parku" společně s Tanvaldem a našimi bubeníky.

Po celý den panovala v hale příjemná a přátelská atmosféra. První dvojzápas měl druholigovou úroveň, k vidění bylo mnoho bojovných a dlouhých výměn. Obrovský dík patří všem našim fanouškům a doufáme,že si to užili stejně jako my.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky TJ Rumburk - Tanvald

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Pro Gábi.

(Fanda Rumbase, 4. 4. 2013 14:10)

Děkujeme za tvoje články moc se nám líbí a jen tak dál :-)

Re: Pro Gábi.

(Gábi, 5. 4. 2013 21:04)

Děkuju, snad mi to vydrží :)

Gratulace

(Kamílek, 5. 4. 2013 16:11)

Holky připojuji se ke gratulacím k úspěšné sezóně a také k poslednímu dvojzápasu. Z toho co jsem slyšel od Vašich "ULTRAS" jste alespoň v prvním zápase pořádně zabojovaly. Jelikož jsem nemohl být jako fanoušek v tělocvičně, tak blahopřeji alespoň takto písemně.

Re: Gratulace

(Gábi, 5. 4. 2013 21:03)

Děkujeme Kamčo ;)